Rasstandaard:

hiervoor verwijzen we naar de Wala Breed Standard

Kleuren:

De Australian Labradoodle heeft verschillende  kleuren en patronen. Het kunnen toverballen zijn: sommige vachten lichten op als ze ouder worden. Verzilvering of vergrijzing kan de vacht een bijzondere uitstraling geven. Er zijn  vier fundamentele kleuren: zwart, chocolade, karamel (geel met chocolade pigment) en crème / rood (geel met zwart pigment).

Zwart Pigment: Alle honden in deze categorie hebben donkere bruine ogen, zwarte neus en voetzolen. Zwart en crème / rood zijn de kleuren in deze categorie en komen voor met een verscheidenheid van prachtige individuele kleuren en highlights. Deze kunnen variëren van zwart, blauw of zilver tot crème, abricot, goud of rood.

Bruin Pigment: Alle honden in deze categorie hebben een bruine neus en lichtere, meestal amberkleurige ogen en bruine voetzolen. Chocolade en karamel zijn de twee basiskleuren in deze categorie. De intensiteit van de tint in chocolade en karamel kan variëren van een donker naar licht. Puppie- vachten kunnen donkerder van toon beginnen en verzachten in de loop van de tijd. Kleur namen voor chocolade variëren van cafe, melkchocolade en latte naar lavendel. De karamel kleur varieert van licht tot donker.

Solid, alles 1 kleur

Witte markeringen, mismarks

Parti, grote delen wit samen met chocolade, abricot, caramel, rood of zwart.

Phantom, tweede kleur verschijnt op de zijkanten van de snuit, op de keel / borst, boven elk oog, op alle vier de poten en voeten, en onder de staart en kan zeer licht zijn tot prominent.

Sable,  bij geboorte  donker (zwart, bruin of chocolade). Begint met een verlichting van de ondervacht met donkere punten. Na de eerste keer trimmen zijn donkere punten weg. Sommige sables zullen de  donkere kleuring houden, anderen de kleur van de lichtere vacht

Brindle, onregelmatige strepen van kleur, donkerder dan de basis kleur van de vacht. Ook wel "tijger striping.”

Maten: